Zikrayaat

Friday, October 17, 2008

Ceritera Eidulfitri 2008 - 1st day Syawal-


Masih belum terlewat rasanya untuk mengucapkan Salam Lebaran Eidulfitri buat semua sahabat... Tahun ni 1 Syawal di sambut di kampung abi Kampar, Perak... sayu juga rasanya nak tinggalkan kampung... tapi.. sebelum tu dah 2 hari duk umah banting.. tolong mengemas apa yang patut... risau.. coz dah bertahun2 rutin itu saya yang lakukan.. almaklum... anak perempuan bongsu.. yg lain sudah sibuk dengan rumah masing2... namun, tidaklah serisau mana.. mengenangkan ada pengganti yg akan membantu emak di dapur di pagi Syawal nanti.. siapa lagi kalau bukan mak usu ammar....terima kasih banyak2...


Waktu petang tu.. selepas ziarah rumah saudara-mara sebelah suami, sempat lagi singgah ke rumah terbuka MB Perak... first time singgah ni... sampai2 majlis dah habis... tapi sempat juga lah makan cendolnya yg sedap tu... then sempat juga snap beberapa keping gambar atas stage.. maklumlah org dah tak der sgt.. ramai dah bersurai.. terserempak juga dgn MB dan datin Fatimah... sempat bersalam.. nak mengambil gambar kononnya.. tapi tak sempat.. tengok kesibukan MB.. serba salah pula rasanya...


saja ajak ammar bergambar atas stage


Ini idola ammar yer


Bergambar dengan family abg nyah di depan kediaman rasmi MB Perak


ni pintu masuk kediaman rasmi MB Perak...


ni time nak balik kampung kampar... seronoknya ammar pakai kopiah anak soleh...
gara-gara ummi terpengaruh dgn promosi jurujual di pasar jawa,klang.. but nice look...

abi dan ammar yg sama2 ceria di pagi syawal


ummi ceria juga... walaupun sedih terkenang keluarga di kampung.....
tahun ni first time sambut 1 syawal di kampar.. dah 2 thn sambut kat banting dulu.. mesti adil....



sebahagian family sebelah abi.. cuma ni je yg beraya kat kg... yg lain turn sebelah pasangan masing2... nasib baik turn kami kat perak thn ni... kalau tak... cian dgn cik ala la... beraya dgn opah n atuk jer...pak ngah n mak ngah pun beraya kat kampar dulu...
Our happy family
Raya kali ni... abi paling seronok sekali.. letih pun dia tak kisah...ummi pun seronok gak.. akhirnya dapat gak belajar buat lemang.. selalu balik kg.. opah dah siap buat lemang.. tinggal makan jer...apa pun mmg abi plg seronok raya ni...tengok plak apa plan abi raya kedua n seterusnya nnt....












No comments:

Murottal al-Quran