Zikrayaat

Saturday, November 29, 2008

Terima kasih yang tidak terhingga buat suami tercinta

Alhamdulillah... sempena ulangtahun ke-3 perkahwinan kami ni... saya nak mengucapkan rasa terima kasih yang tidak terhingga buat suami kesayangan saya...atas kesabaran dan ketabahan beliau menerajui rumahtangga kami ini...

Pagi-pagi lagi... abang dah kejutkan saya... untuk bermunajat padaNYA... bersyukur atas kurniaan sebuah keluarga yang dipenuhi dengan mahabbah, mawaddah dan rahmah ini.... InsyaAllah abang... mudah2an bahtera kita ini akan terus kukuh dan kuat... bersama kita menongkah arus membelah badai... kita harungi semuanya bersama... satu kucupan hinggap di dahi saya... syahdunya rasa... "Terima kasih sayang"...ya Allah.. bantulah kami.. peliharalah ikatan kami ini... agar ianya berkekalan..

Sudah menjadi rutin kami... hari Khamis.. hari utk mengadap advisor tesis kami... dalam kesibukan menyiapkan tesis.. sempat lagi saya mengingatkan abang hari ulangtahun pernikahan kami ini... semalam katanya ada surprise untuk saya... hmmm.. selepas ambil ammar di rumah pengasuh... singgah sebentar menjamu selera di restoran kegemaran keluarga kami.... biasanya kami ke sini kalau ada apa2 event je... usai sudah menjamu selera... Alhamdulillah...

sebelum bertolak balik... abang menyerahkan kotak kecil sebagai hadiah anniversary kami... isinya... biarlah rahsia kam isekeluarga... yang penting ianya amat bermakna buat saya.... Alhamdulillah... kejutan itu tidak habis di situ saja... di dalam kereta abang mendeklamasikan sebuah puisi untuk saya... MasyaAllah...

abang ni memang terkenal dengan sajaknya.. tak sangka.. sempat lagi abang mendeklamasikan sajak.... saya tahu sajak itu spontan keluar dari lubuk hatinya... selesai abang bersajak... saya request untuk abang menulis sajak itu dan bolehlah di nukilkan di dalam blog ini... segan pula katanya... insyaAllah.. kalau ada masa nanti.. saya cuba pujuk abang untuk nukilkan sajak itu... yang seronoknya sewaktu abang deklamasikan sajak tu.. ammar tengok saja sambil tersenyum... tak lama lepas tu ammar pun ikut sekali nak bersajak... puas dia menggayakan tangannya.. ikut gaya abinya... ammar.. ammar..

Terima kasih ya Allah atas pemberian MU yang tidak ternilai ini... terima kasih...

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Murottal al-Quran