Zikrayaat

Thursday, June 10, 2010

Rehlah di Langkawi...

Salam buat semua sahabat yg dikasihi....

Alhamdulillah.. setelah berminggu2 bercadang utk upload gambar di langkawi hari tu.. akhirnya ada juga kesempatan ni... sebenarnya plan nak gi langkawi ni dah berapa kali tertangguh... disebabkan masalah2 yg tidak dpt dielakkan... jadi, akhirnya tetapkan juga masa... kesian pd student abi yg sedang praktikal di sana.. di Arabian Inter Travel & Tours (M) Sdn. Bhd... bagus mereka ni.. tambah pengalaman berkomunikasi sendiri dgn org2 Arab... ownernya Us. Emran al-makki... muwallad Thailand...katanya sudah menetap di langkawi sejak 1995... 
Inilah student abi.. student Bachelor of Arabic Language di KUIS... jauh perjalanan luas pengalaman.. mabruk adik2... terima kasih juga atas buah mangga yg dihadiahkan kpd kami sekeluarga...serta tiket diskaun utk naik cable car...

abi, student nya dan ustaz emran al-makki... mabruk alaika ya ustaz emran...

hari terakhir di langkawi... naik kereta kabel di kampung oriental... letih, tp sgt seronok...


teringin gak n ak ambik gambar kat dataran lang ni...gambar diambil sebelum  balik... kelam kabut sgt coz nak kejar2 pulangkan kereta sewa dan check in flight... hari sebelumnya nak gi sini anak2 tidur dan hari dah ptg... so, tak kira nak gak amik gambar kat sini sebelum balik bangi... Alhamdulillah dpt pun...

kabus tebal sgt... waktu ni dah ptg sgt.. dekat pukul 7... anak2 semua dah letih.. dah tidur dlm kereta.. ummi n abinya kononnya nak gi tengok dataran lang... rupa2nya sgt jauh... tak blh lah tinggalkan anak2...

Beras Terbakar.. tak perasan rumah n tempat beras terbakar ni.. di hadapannya dipenuhi dgn gerai2 pakaian dan brg2 perhiasan... sgt byk... shopping kat sini je.. beli kain batik, minyak gamat.. n sedikit souvenier...

beras terbakar...


Ammar n umar yg setia tunggu abinya yg sedang bekerja supervise student yg praktikal.. tak sabar nak berjalan2... sabar yer sayang...

anak ummi... dah makin besar dan tembam...


ini penguin comel dan kawannya ammar...

penguin pun nak kawan dgn abi juga...

ummi pun nak tumpang sekaki gak....

1 comment:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam perkenalan,best nyer dapat pergi makan angin ke Langkawi.

Murottal al-Quran