Zikrayaat

Friday, March 20, 2009

Belon Udara di Putrajaya

Kebetulan minggu ni saya dan suami mengambil cuti seminggu.. hajatnya nak menyiapkan tesis dan mengemas rumah... Alhamdulillah.. banyak juga kerja yang siap... segala kotak2 dah kami susun barang2nya di tempat yg sesuai.. bila mengemas macam ni.. baru terperasan.. banyak sungguh buku2... tercapai hajat saya nak buat mini library di rumah sendiri... so.. pagi jumaat tu.. tengok mhi (malaysia hari ini) di tv3... bising pula ammar melihat belon udara... pertunjukan belon udara di putrajaya 19-22/3/09...kami pun mmg plan nak gi jogging kat taman pagi tu.. tetiba abi cakap... "siaplah... kita gi putrajaya.. tengok belon... kami pun cepat2 lah bersiap.. mmg plan awalnya nak tengok je belon tu... memandangkan pengacara mhi tu kata satu bakul belon tu RM500... hmm .. nampaknya tak dapatlah ammar nk naik.. memandangkan tiket yg mahal... tengok je lah..

sampai2 kul 9.30 pg... hmm.. org ramai dah beratur... semua sibuk tanya camna nak naik belon tu... kami pun menyibuk gak lah mengambil gambar.. bdk2 cina depan kami pun cakap tiket dah habis awal lagi... tak perlah.. tetiba.. nak kata rezeki Allah nak bagi untuk Ammar... datang seorg makcik cina ni... katanya "u mahu tiket ka... saya tak mahu naik... panas ooo... nak naik pun susah.. itu bakul tinggi ooo...., saya jual RM10 satu... ye ke ni cam tak caya jer... nnt aa saya tanya suami... rupanya mmg harga tiket tu asalnya RM10... saya tanya suami.. ok ke.. ambik je lah.. kata suami.. masalahnya... saya yang awalnya tak plan pun nak naik... tak de lah pulak ready dgn pakaian yg sesuai.. so.. usaha jugalah kami ke mydin putrajaya.. memandangkan awal lagi... semua kedai pun tak buka lagi... sempat lagi kami membeli brg2 dapur di mydin tu.. udang pun murah.. heheh.. nampaknya hari ni masak udang le..

Last2.. ummi ambil keputusan tak payah naik lah... susahlah macam ni... jual je tiket tu pd org yg berhajat... kebetulan ada satu family tu nak naik... jual je le tiket tu pada dia.. dah rezeki dia.. ok gak.. ummi tak naik kan.. at least ummi boleh ambil gambar abi dan ammar kan... seronoknya anak ummi ni yer.. abi pun kata.. anggaplah ini hadiah harijadi buat ammar dari abi dan ummi.. nampaknya semua hajat ammar tercapai... nak naik keretapi.. nak naik belon... layan je ler...


wajah kegembiraan abi n ammar selepas berjaya turun dari belon.. baby lain siap menangis... ammar relaks je turun dr belon ni.. sabar je ler anak ummi ni yer...

ni lah dia gambar belon udara yang abii n ammar naik tadi...

No comments:

Murottal al-Quran